Billig lösning för 360 graders video

360 graders video blir markant billigare

Nytt mobiltillbehör ska göra det rekordbilligt att spela in snygga klipp i 360 grader. Projektet växer nu med intresserades hjälp på crowdfundingportalen Kickstarter.

26 maj 2016

Under det senaste året har bilder och video i 360 grader blivit allt populärare.

Inte minst tack vare att Youtube stöder videoformatet och det faktum att VR, eller Virtual Reality, är på väg att slå i stugorna.

Men hittills har det här varit ett nöje endast för uppfinningsrika själar och personer med gott om pengar till prylar, för det är fortfarande rätt dyrt att bygga en 360 graders videokamera.

Växer på Kickstarter

Men nu sker det nya framsteg.

Det nya projektet Vyu360 har nämligen sett dagens ljus i en insamling på crowdfundingportalen Kickstarter.

Vyu360 tänker tillverka två produkter: ett fiffigt tillbehör som kan sättas på flertalet smarttelefoner av nyare modell, och en app som lägger samman resultatet till 360 graders bilder och VR-timelapse. Redan nu, innan produkten har tillverkats finns det konstruktioner klara till bl.a. iPhone 6 och 6Plus, Samsung Galaxy S7 Edge, HTC 10 och en rad andra telefoner.

Hur fungerar det?

Den fysiska produkten är en överdel av plast som har två specialtillverkade objektiv. De ger kamerorna på smarttelefonens fram- och baksida en stor vidvinkel. Sedan lägger Vyu360-applikationen samman allt till färdiga bilder.

Som alltid på Kickstarter är produkten inte riktigt levereransfärdig ännu, men om du är snabb kan du fär så lite som 29 dollar köpa tillbehöret och en betaversion av appen.

Tillverkarna förväntar sig att kunna leverera produkterna i november.

Se mer här:

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av