The Pocket Square Digital Camera

Med kameran i nyckelringen

The Pocket Square Digital Camera är en kul liten kamera från Japan som både kan ta stillbilder och spela in video. Det extremt kompakta formatet gör att du alltid kan ha en kamera till hands.

27 januari 2011

Den kompakta kameran utmärker sig genom det kvadratiska bildformatet, som får en att associera till klassiska 6 x 6-kameror. Objektivet har fast fokus, bländare F3.1 och en brännvidd på 39,5 mm, medan slutartiden är 1/50 sekund. Man behöver alltså inte lägga tid på att göra kamerainställningar. Det är bara att skjuta från höften.

Detta är på alla sätt en retrokamera. Den kan ställas in på vanlig fotografering eller makro, och man kan välja mellan olika filter som Vivid Yellow, Noise och Monochrome. Video spelas in utan ljud med åtta bilder i sekunden, något smalfilmsnostalgikerna säkert jublar över.

Kameran har ett inbyggt minne på 64 megabyte och tar MicroSD-kort. Stillbilder sparas i jpeg-format med en måttlig upplösning på 1,5 megapixlar. Video spelas in i avi-format. På kamerans baksida finns en liten skärm där man kan avläsa antalet tagna bilder.

Priset för minikameran är cirka 750 kronor, och den kan köpas här: http://photojojo.com/store/awesomeness/pocket-square/

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av