Massor av kameranyheter från Fujifilm

Inbyggd gps, större dynamiskt omfång och många bilder per sekund är några av de mest intressanta egenskaperna när Fujifilm släpper ett flertal nya kameror.

Fujilfilm har bland annat uppdaterat sin superzoomkamera Finepix HS20 till en ny modell med beteckningen EXR, vilket signalerar att kameran har fått en ny EXR cmos-bildsensor med en upplösning på 16,0 megapixlar. En annan nyhet är att kameran har funktionen Dynamic Range, vilket innebär att en bild med större dynamiskt omfång från skuggor till högdagrar automatiskt sätts samman av två olika exponeringar. Detta uppges ge nästan ett exponeringssteg större omfång och ökar alltså detaljrikedomen i kontrastrika motiv. Skärmens upplösning har ökats till 460.000 punkter från tidigare 230.000.

En annan spännande nyhet är kompaktkameran Finepix F550 EXR, som också har en EXR cmos-bildsensor på 16,0 megapixlar och Dynamic Range-funktionen. Kameran är även utrustad med gps och har 15x optisk zoom som ger ett brännviddsomfång på motsvarande 24 till 360 mm. Dessutom kan den ta åtta bilder i sekunden.

Den inbyggda gps-funktionen finns även i Fujifilms nya vattentåliga modell, Finepix XP30. Den kan användas ner till fem meter under vattenytan, och den överlever ett fall från 1,5 meters höjd. Och om man vill fotografera utomhus på sportlovet klarar den ner till tio minusgrader. Den har 5x optisk zoom som motsvarar 28 till 140 mm, och upplösningen är 14,2 megapixlar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av