Marknadens bästa bildkvalitet

Ingen kameratyp ger finare bildkvalitet och större allsidighet än fullformatskameran. Här testar vi sex av de mest spännande högaktuella modellerna just nu. Kvaliteten är i toppklass, och striden om en medaljplats är hård.

27 oktober 2015

Kameror med fullformatssensor blir ständigt allt mer populära. Senast har det kommit spännande modeller från både Canon och Sony, och det är därför spännande att se hur EOS 5DS och Sony Alpha7R II med gigantisk upplösning klarar sig i konkurrensen.

Det är främst två saker som gör att vi älskar fullformatskamerorna. Det är för det första den säkerhet som det innebär att fota med en kamera som ger bra bilder i alla lägen. För det andra är det nöjet i att öppna råfilerna där det finns tillräckligt med bilddata för att man ska kunna plocka fram detaljer i de djupaste skuggorna och där skärpa och detaljåtergivning kan bli något av det bästa på marknaden överhuvudtaget.

Intresset för fullformat är stort, och det har aldrig funnits fler modeller att välja mellan. De sex vi testar här har valts ut som våra bästa förslag till vad en fotoentusiast på jakt efter en allroundkamera kommer att få mest glädje av. Bland de sex testkamerorna är det skillnad på bildkvaliteten, men de stora skillnaderna ligger på annat håll.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av