Lady Gaga Polaroid GL30

Köp Lady Gagas futuristiska kameraglasögon

Polaroid visar vägen mot framtiden med sina solglasögon med inbyggd kamera. De har utvecklats tillsammans med artisten Lady Gaga och är helt i hennes smak på många sätt.

10 januari 2011

Om du skulle stöta på Lady Gaga iförd solglasögon ska du tänka på att uppföra dig någorlunda städat, för hon kan spela in allt du gör med sina glasögon.

Polaroid GL20

Polaroid har nämligen anlitat henne som kreativ direktör för en ny serie med namnet Grey Label. I Las Vegas presenterade hon de första tre produkterna i serien. Förutom GL20, som solglasögonen heter, finns en batteridriven vykortsskrivare med beteckningen GL30 som mobiltelefonen kan skicka bilder till via bluetooth. Dessutom finns GL10, en digital version av de nedlagda polaroidkamerorna som skriver ut bilder omedelbart efter att man har tagit dem.

Polaroid GL30

Kameraglasögonen visar bilder och video på inbyggda skärmar – på glasögonens utsida, så att andra kan se bilderna. Idén till detta kommer från ett par glasögon som Lady Gaga själv hade skapat till en av sina scenkostymer. Här hade hon monterat två iPod-skärmar på en glasögonbåge.

Polaroid GL10

På GL20 kan man ta av den ena skalmen,som även fungerar som ett usb-minne där bilderna sparas. Det går också att skicka bilder direkt från glasögonen till exempelvis Facebook.

GL10 kommer till USA i maj för ett pris på cirka 1000 kronor. Glasögonen och bluetoothskrivaren kommer senare under året. Priserna har ännu inte publicerats.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av