Test av avancerade kompaktkameror

Även den mest brinnande entusiast önskar sig i vissa situationer en liten och diskret kamera med bra bildkvalitet och alla inställningsmöjligheter. vi har testat sju modeller, och de bästa ger imponerande fina bilder och videor.

Den avancerade kompaktkameran har alltid varit en intressant kameratyp för entusiaster som brukar använda en spegelreflexkamera men som också behöver en lätt och diskret kamera. Det kan vara till semestern, söndagspromenaden, släktträffen eller diskreta reportagebilder i kameraskygga miljöer. Den ska inte bara kunna ta bra bilder i jpeg- och råformat, utan måste också ha de inställningsmöjligheter som krävs för att man ska kunna göra det bästa av motiven. Dessutom anser fler och fler att det är ett plus om kameran kan spela in fina videosnuttar i Full HD.

De avancerade kompaktkamerorna har dock varit tvungna att återuppfinna sig själva. Sedan de lanserades har de kompakta systemkamerorna blivit bättre, och vissa av dem har till och med kommit ner i ett format där de utgör ett reellt alternativ till just kompaktkameran.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av