Ricoh WG-50

Den nya kompaktkameran kan användas både över och under vattnet.

© Ricoh

Ricohs nya WG-50 är vattentät ner till 14 meter

Ricohs nya kompaktkamera, WG-50, klarar minusgrader, tryck och hårda stötar och dessutom överlever den på 14 meters djup under vattnet i två timmar.

26 maj 2017 av Kristoffer Engbo

Lagom till semestern lanserar Ricoh en ny, tålig kompaktkamera. Den heter WG-50 och låter dig fotografera över och under vattnet utan att behöva oroa dig för vattenskador.

I jämförelse med föregående modell, som hette WG-30, är den nya kameran ännu mer robust. Nya WG-50 klarar två timmar 14 meter under vattnet, och den ska överleva att man tappar den från 1,6 meters höjd. Dessutom tål kameran ett tryck på 100 kilo och tio minusgrader.

Upplösningen på 15,9 megapixel levereras av en ny bakgrundsbelyst cmos-sensor, och liksom de andra modellerna i serien har kameran sex LED-lampor runt objektivet, vilket ger en bra belysning av de allra minsta motiven som kan fotograferas ner till en centimeter från frontlinsen.

Kompaktkameran känner igen djur

Ricoh WG-50

Skärmen på baksidan av Ricoh WG-50 är på 2,7 tum.

© Ricoh

Ricoh WG-50 har 5x optisk zoom, motsvarande 28-140 mm. Med hjälp av tillbehör kan man montera kameran på exempelvis cykelstyret eller surfbrädan.

Kamerans ansiktsigenkänning kan hitta upp till 32 ansikten i motivet på bara 0,03 sekunder och ställer bland annat in fokus efter dem. Ansiktsigenkänningen kan till och med registrera hundar och katter.

Kameran kommer ut i butikerna i slutet av juni. WG-50 finns i orange eller svart och kostar 2890 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av