Olympus Pen E-PL8

Olympus lanserar ny Pen E i retrodesign

Få en bra kamera utan att länsa kontot med Olympus Pen E-PL8.

20 september 2016

Om man någon gång har ägt en klassisk Olympus Pen-kompaktkamera, så kommer man att nicka igenkännande till den senaste versionen som precis har lanserats på Photokina i Köln.

Den nya modellen har fått namnet Olympus Pen E-PL8, och det är en spegellös kamera med ett klassiskt utseende och en Micro Four Third-sensor på 16,1 megapixel.

Kameran har bildstabilisering i tre led och ett ISO-omfång på 100–25 600. I och med att det rör sig om en kamera i konsumentklassen har den inte video i 4K-upplösning, men den kan däremot spela in i HD i 1080p. Kameran har wifi, så man kan överföra bilder till en mobiltelefon eller en surfplatta med hjälp av en app från Olympus.

Olympus har lånat en del av designen till E-PL8 från deras nyligen lanserade Pen-F som dock kostar dubbelt såmycket som E-PL8.

Olympus sticker inte under stol med att de främst har stilmedvetna kvinnor i åtanke med lanseringen av Olympus Pen E-PL8

Prisen för endast huset kommer att gå på 4 900 kronor, medan ett paket med ett 14-42 mm-objektiv kommer att kosta 6 490 kronor. Kameran släpps för försäljning under oktober.

> Läs alla nyheterna från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av