Ny kompaktkamera med fullformat och rekordhög upplösning från Sony

Sony har just lanserat en ny kompaktkamera i den avancerade RX-serien. Sony Cyber-shot DSC-RX1R II har samma fullformatssensor som hos toppmodellen Alpha7R II.

15 oktober 2015

Sony utökar serien av världens minsta fullformatskameror med RX1R II som har samma bakbelysta bildsensor som toppmodellen bland Sonys systemkameror, Alpha7R II. Det innebär att kameran kan ge en upplösning på hela 42,4 megapixel, vilket är sensationellt för en kompaktkamera.

Cyber-shot DSC-RX1R II har ett fast objektiv från ZEISS på 35 mm med bländare F2.0. Objektivet har valts speciellt för bildsensorn, vilket sägs ge optimal skärpa och detaljåtergivning från mitten av bilden och ända ut i hörnen. Objektivet har också en särskild inställningsratt för makro. Man kan fokusera på objekt bara 14 cm från objektivet.

När det gäller hastigheten sägs autofokusen ha förbättrats med 30 procent jämfört med de övriga RX1-modellerna. RX1R II har dessutom världens första optiska variabla Low-Pass-filter. Kameran har även en XGA OLED-sökare som fälls upp och göms när kameran inte används. Iso-omfånget går i normalfallet från 100 till 25 600, men kan utökas till 102 400 med brett dynamiskt omfång. Den bakbelysta sensorn ska enligt Sony ge en överföringshastighet som är 3,5 gånger snabbare än hos den ursprungliga RX1R.

Nya Sony Cyber-shot DSC-RX1R II kommer att finnas tillgänglig från december. Priset förväntas hamna kring 34 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av