Nikon-kamera använder Android

Nikon har i dag lanserat kameran Coolpix S800c, som är den första kompaktkameran från en av de stora tillverkarna som använder operativsystemet Android.

22 augusti 2012

Coolpix S800c är något av en sensation. Det är nämligen första gången som en av de stora kameratillverkarna satsar på att förena kameratekniken och operativsystemet Android, som känns igen från smarttelefoner och pekdatorer.

Med Android 2.3 som operativsystem satsar man därmed på att verkligen underlätta åtkomsten till sociala medier som Facebook Google+ och Twitter direkt från kameran. Möjligheten att använda appar gör dessutom S800c till mycket mer än en kamera, då man nu också får tillgång till program, spel och annan underhållning.

Vad gäller kamerans specifikationer bjuder Coolpix S800c på 16,0 miljoner pixlar och en 10x zoom som täcker området 25–250 mm. Det finns inbyggt wi-fi och gps. Dessutom är den 3,5 tum stora skärmen tryckkänslig. Kameran spelar in video i Full HD. Coolpix S800c kommer till Sverige den 27 september till priset av 3 990 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av