Ljusstark lyxkompakt från Olympus

Med en största bländaröppning på hela F1.8 kan man med nya XZ-10 jobba med skärpedjupet och fotografera i mycket svagt ljus.

Olympus utökar nu sortimentet av sina kompaktkameror i toppserien XZ med en liten lättviktare som bevarar styrkorna från de större modellerna. Nyheten XZ-10 har nämligen ett mycket ljusstarkt objektiv som går från hela F1.8 på vidvinkel till F2.7 på telet. Objektivet täcker området från 26 mm till 130 mm.

Bildsensorn är en bakgrundsbelyst cmos-sensor med en upplösning på 12,1 megapixel, och tillsammans med TruePic VI-bildprocessorn hålls bruset nere. En ring på objektivet gör det möjligt att snabbt och enkelt ställa in antingen bländare eller slutartid, och man kan fotografera i råformat.

XZ-10 har en tryckkänslig skärm på 3,0 tum med en upplösning på 920 000 punkter. Man kan ställa in skärpan på en del av motivet och ta bilden genom att bara röra vid skärmen. HD-video kan spelas in med hela 120 bilder per sekund. Du kan läsa mer om kameran här. Det rekommenderade priset ligger på 3799 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av