Komplement till spegelreflex

Olympus lanserar ny avancerad kompaktkamera med stor sensor och ljusstarkt objektiv.

Stylus 1 är en ny avancerad kompaktkamera från Olympus, som kan komplettera spegelreflexutrustningen. Här får man fullständigt manuell kontroll, en stor 1/17-tums BSI cmos-sensor med en upplösning på 12,0 megapixel och ett inbyggt kompakt, ljusstarkt i.Zuiko Digital zoomobjektiv med en fast bländare på F2.8. Objektivet har 7x optisk zoom och ett brännviddsomfång på 28-300 mm.

Objektivet har så kallad VCM-bildstabilisering som enligt tillverkaren ska ge skarpa bilder även när man fotograferar på fri hand på långa brännvidder i svagt ljus. Kamerans processor kommer från OM-D E-M5, vilket också gäller för den elektroniska sökaren med en upplösning på 44,0 miljoner punkter. Även designen hos Stylus 1 har inspirerats av OM-D som har ett stabilt grepp.

Kameran har även inbyggt wi-fi som gör det lätt att kommunicera direkt via smartphone. Man kan ladda upp bilder direkt till webben eller sociala medier och använda telefonen som fjärrkontroll. Kameran finns i svart och kommer i butikerna i slutet av november till ett förväntat pris på runt 5 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av