Light L16

Kompakt med 16 inbyggda kameror och 52,0 megapixel

Light L16 tänjer verkligen på gränserna för hur en kamera kan se ut. Det har 16 inbyggda kameror, där tio av dem löser ut samtidigt. Bilderna är på 52,0 megapixel, och man kan justera fokus efter att bilden har tagits.

11 oktober 2015

Glöm din stora spegelreflexkamera, de ljusstarka toppobjektiv och dina långa, tynga teleobjektiv. Allt du behöver är den här knasiga kameran som har inte mindre än 16 individuella kameror och objektiv inbyggda, alla med var sin fasta brännvidd. Upp till tio av kamerorna fyras av samtidigt. Bilderna läggs sedan samman i kameran, och de färdiga bilderna är på upp till 52,0 megapixel. Man har möjlighet att justera fokus efter att bilderna har tagits. Kameran har för övrigt bara en enda knapp, nämligen utlösarknappen. Inställningarna görs från den tryckkänsliga skärmen.

Light L16 har ett totalt brännviddsomfång på 35-135 mm och en största ljusstyrka på F1.2. Den har uppfunnits av entusiaster som älskar kvaliteten man får av en spegelreflexkamera, men som aldrig orkar släpa runt på den. Målsättningen har varit att skapa ett kompakt alternativ som ger samma kvalitet.

Light L16

Priset ligger just nu på 1300 dollar, och det blir ungefär 13 400 kronor inklusive tull och moms. Priset stiger dessutom efter den 6 november. Kameran kommer att vara färdig i slutet av sommaren 2016.

Bilderna nedan uppges ha tagits med kameran. Du kan läsa mer om L16 här.

Light L16
Light L16
Light L16
Light L16
Light L16

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av