Canon EOS 5D Mark III

Första intrycket av vårt test av 5D Mark III

Under fredagsmorgonen släppte Canon sin nya EOS 5D Mark III, och vi är den första tidningen i Norden som redan håller på att testa den grundligt. Recensionen publiceras i DIGITAL FOTO för alla nr 6 om en månad, men du får ett litet smakprov redan nu.

2 mars 2012

Canon EOS 5D Mark III är en kamera som både proffs och entusiaster länge har sett fram emot, och efter morgonens lansering finns det verkligen något att glädjas över när kameran kommer in i butikerna i slutet av mars. Vi jobbar just nu för högtryck med att undersöka alla kamerans starka och svaga sidor, och vi kan bland annat avslöja att ergonomin har förbättrats betydligt jämfört med föregångaren 5D Mark II. Man har verkligen brytt sig om detaljerna, och knappar och vädertätningar har bara blivit bättre.

Detsamma kan vi säga om sökaren, som visar 100 procent av bildutsnittet. Den har blivit klarare och tydligare i den nya kameran. Dessutom är vi förtjusta i det avancerade autofokussystemet och den nya ljusmätaren med 63 zoner. När det gäller bildkvaliteten ser det också ganska lovande ut. Vi är inte riktigt klara med vår analys än, men det är vi när tidningen utkommer den 3 april. ### > Beställ tidningen här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av