Få bättre koll på kameran

Ny typ av gör-det-själv-kamera ger bättre förståelse för fotografi och den bakomliggande tekniken.

7 augusti 2013

Nu har en ny digital kompaktkamera som lär barn och vuxna mer om fotografi och tekniken i kameran lanserats. Modellen vid namn Bigshot har utvecklats i utbildningssyfte, och bakom utformningen står en professor från Columbia University i USA. Tanken är att man genom att själv montera alla delarna i kameran får bättre förståelse för hur tekniken fungerar och därmed blir en bättre fotograf.

Bigshot har delvist utvecklats med stöd från Google, och man köper den som ett paket som innehåller allt man behöver för att bygga kameran, bland annat en sensor på 3,0 megapixel, en lcd-skärm på 1,4 tum och en programratt med tre inbyggda objektivinställningar – standard, panorama och stereo till 3D-bilder. Alla har fast brännvidd. Det ingår även ett laddningsbart litiumjonbatteri och en vev som kan ge extra kraft när batteriet tar slut.

Man får även en interaktiv onlineguide som förklarar hur komponenterna samarbetar. Bigshot kostar ca 600 kronor, men än så länge kan den bara köpas via webben i Nordamerika.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av