Canon tänker kreativt

I och med lanseringen av Powershot N har Canon nu kommit med en kamera som bryter med traditionell formgivning. Kameran är extremt kompakt och domineras av en praktisk vridbar skärm.

10 januari 2013

Canon har rett rykte om sig att vara konservativa när det gäller kamerautveckling, men i och med lanseringen av Powershot N, har Canon infört en ny och annorlunda kameradesign. Kamerans mått är blygsamma 7,9 x 6,0 x 2,9 cm, och den väger 195 gram. Upplösningen är på 12,1 megapixel, och objektivet har en brännvidd på 28-224 mm.

Mest iögonfallande på hela kameran är dess skärm på 2,8 tum som kan vinklas så att man kan fotografera ur annorlunda vinklar. Skärmen är dessutom tryckkänslig, och i stort sett alla funktioner styrs härifrån. Kameran har ingen traditionell utlösarknapp. I stället har den en speciell ring kring objektivet som man vrider på när man vill ta en bild. En annan ring används för att styra kamerans zoom.

Powershot N har inbyggt wi-fi och man kan snabbt ansluta till sin smarttelefon eller surfplatta för att överföra bilder. På så vis kan man blixtsnabbt lägga upp bilder på t.ex. Instagram eller Facebook. Kameran omfattar dessutom en massa kreativa effektfilter, och med en särskild app till smarttelefonen kan man överföra gps-data till bilderna. Kameran som finns i färgerna svart och vitt spelar in video i Full HD. Den kostar 2900 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av