Canon förbättrar sin lyxkompaktkamera

Nästa generation av Canons G7 X vid namn Mark II har som första kamera fått en nyutvecklad processor som ger mindre brus vid höga iso-värden och gör det snabbare att fokusera.

22 februari 2016

Canon kommer nu med den andra versionen av deras lilla lyxkompaktkamera PowerShot GX 7. Mark II har fått en snitsigare design, men även innanmätet har stramats upp. Den har som första Canon-kamera fått bildprocessorn Digic 7, vilket bland annat gör att kameran blir snabbare på att fokusera; särskilt har förmågan att hålla kvar fokus på rörliga motiv i svagt ljus förbättrats.

Iso går till 25 600, och Canon utlovar mindre brus i bilder som har tagits under dåliga ljusförhållanden. I likhet med föregångaren är sensorn på 1,0 tum med 20,1 megapixel, och det fasta objektivet täcker området 24–100 mm med en största bländaröppning på F1.8.

Objektivet har en förbättrad inbyggd bildstabilisering i fem led. Kameran väger bara 319 gram och är på 10,6 x 6,1x 4,2 cm.

Det rekommenderade priset ligger på 6800 kronor.

Tillsammans med den här kameran har Canon även lanserat PowerShot SX720 HS, en kompaktkamera med hela 40 gånger zoom som täcker området 24–960 mm. Den har inbyggd bildstabilisering i fem led för att tygla den häftiga brännvidden. Priset landar på 3700 kronor.

Läs också om Canons nya EOS 80D för fotoentusiasterna: "Canon är klara med EOS 80D"

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av