Blixtsnabba Coolpix S8100 nu i Sverige

Nikons Coolpix S8100 tar fem bilder i sekunden och har nästan mörkerseende. I dag lanseras den på den svenska marknaden.

Ska man fotografera sport eller andra actionmotiv med en kompaktkamera, då är Nikon Coolpix S8100 ett mycket bra val. Med en upplösning på 12,1 megapixlar tar kameran nämligen fem bilder i sekunden. Om man väljer sportprogrammet och trycker ner utlösarknappen till hälften sparar kameran automatiskt två bilder. På detta sätt kan man vara säker på att fånga en situation, även om man var någon bråkdels sekund för sen med att trycka ner knappen hela vägen.

Kameran har kontinuerlig autofokus och bildstabilisering samt optisk zoom på 10x som motsvarar 30 till 300 mm. Bildstabiliseringen ska enligt Nikon ge upp till fyra exponeringssteg.

Den bildalstrande tekniken är ny och har större ljusstyrka. EXPEED C2, som den heter, stöder ISO-värden upp till 3200.

S8100 har smart teknik som tar fram ännu fler detaljer i svagt ljus. Kameran kan sätta samman upp till fem bilder för att reducera bruset. Det finns även en funktion som ser till att bakgrunden blir ljus, även när man använder blixt. Detta lyckas S8100 med genom att ta en serie på fem bilder som sätts samman till en ljus bild utan brus. Sedan tar den en bild av motivet med blixt, och slutligen lägger den samman hela rasket till en perfekt exponerad blixtbild.

Den rekommenderade priset är 2690 kronor. Säljstart den 14 januari.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av