Avancerade entusiastkameror

Även för den ivrigaste spegelreflexentusiast finns det situationer då det är bra att ha en diskret och kompakt kvalitetskamera med sig. Vi har testat nio modeller, och de börjar väga in ända nere på 195 gram. Ändå får du en fantastisk bildkvalitet och kan fota i råformat.

7 februari 2014

Både professionella fotografer och fotoentusiaster vet att när det gäller bildkvalitet finns det inget som kan matcha en spegelreflex- eller systemkamera. Ändå finns det situationer då kameran är för stor och då det vore skönt att ha en liten kvalitetskamera som får plats i fickan. Det kan t.ex. vara på semestern eller en kväll på stan. Det kan också vara när man vill fotografera diskret eller om man bara alltid vill ha en kamera med sig. De nio kamerorna i detta test tillhör alla denna kategori. Det är lätt att ställa in slutartid, bländare, iso, vitbalans, exponeringskompensation och annat som behövs för bra bilder. Dessutom kan samtliga kameror spara bilderna i råformat. De har också en praktisk liten inbyggd blixt av hög kvalitet, och de flesta har en finish och en ergonomi som får även krävande spegelreflexfotografer att nicka gillande.

Deltagarna

Canon PowerShot G16 Fujifilm Finepix X20 Leica C Nikon COOLPIX P7800 Olympus Stylus XZ-2 Panasonic Lumix DMC-LX7 Pentax MX-1 Samsung EX2F Sony Cyber-shot DSC-RX100 II

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av