Gummi på EOS 650D kan ge allergi

Det förekommer ett produktionsfel på vissa av Canons nya EOS 650D-modeller som med tiden kan göra handgreppet vitt och i sällsynta fall utlösa en allergisk reaktion. Reparationen är gratis.

16 augusti 2012

Det är verkligen inte varje dag man varnas för allergiska reaktioner i samband med att man använder sin kamera. Men om du har köpt nya Canon EOS 650D finns det faktiskt en liten risk.

Det japanska företaget har nämligen kommit på att det har skett ett produktionsfel hos en underleverantör som levererar gummigreppen till kamerans två sidor. Det finns nämligen mer av ämnet zinkbis än vad det borde. Därför kan det svarta gummit bli vitt, och i sällsynta fall kan användaren få en allergisk hudreaktion.

Enligt Canon berörs ett begränsat antal enheter av EOS 650D, som har tillverkats mellan den 31 maj och den 27 juni 2012. Om du har oturen att äga ett av dessa exemplar kostar reparationen naturligtvis ingenting.

Du kan läsa mycket mer om detta speciella fenomen här på Canons svenska supportsida, där du også får veta hur du med hjälp av din kameras serienummer kan kolla om du är drabbad.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av