Gör kameran ännu bättre

Julledigheten kan lämpligen användas till att uppdatera kameran med nya funktioner. Här får du koll på de senaste kamerorna som har fått ny programvara.

Även om kameran är färdigutvecklad och länge har funnits till försäljning fortsätter kameratillverkarna att utveckla nya funktioner och korrigera fel med hjälp av kamerans inbyggda programvara. Och du kan själv ladda ner och installera ny programvara till din kamera, som gör den ännu bättre.

En lång rad tillverkare har släppt ny programvara till kameror under den senaste tiden. Fujifilm leder ligan när det gäller att lägga till nya funktioner till kameror som redan finns ute i handeln. Således har det kommit ny programvara till systemkamerorna X-Pro1 och X-E1, som bland annat gör att kamerorna kan visa exponering och histogram under live view, och även ger bättre råkonvertering. Även X-E2, X-A1 och X-M1 har fått nya funktioner. De två sistnämnda har bland annat fått en noggrannare autofokus.

Även kompaktkamerorna X100S och Finepix X100 har fått nya funktioner inom den senaste tiden. Finepix X100 startar upp snabbare och har fått förbättrad fokus med den nya programvaran. Du kan ladda ner programvara från Fujifilm här.

Pentax har släppt en uppdatering till den nya spegelreflexkameran K-3 så att kameran nu är snabbare på att behandla HDR-bilder. Det har bland annat även tillkommit stabilitetsförbättringar och bättre prestanda på autofokus. Den nya programvaran kan laddas ner här.

Olympus har uppdaterat systemkameran OM-D E-M1 med bland annat bättre stabilisering och autofokus. Kameran kan uppdateras med hjälp av den medföljande programvaran.

Under 2013 har en lång rad andra kameror uppdaterats, så det kan vara värt att kolla upp om detta även gäller för din kamera. Nedan hittar du tillverkarnas sidor med programvara. Programvaran uppdateras vanligen via ett minneskort. Kom ihåg att ladda kamerabatteriet helt och hållet innan du sätter igång.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av