Fujifilm X-T2 kamera

Fujifilm släpper ny toppmodell i X-serien

Med både sensor och processor hämtade från Fujifilms professionella flaggskepp, X-Pro2, har Fujifilm X-T2 massor av prestanda för de mest krävande fotosituationerna.

7 juli 2016

Ingenjörerna på Fujifilm har verkligen ansträngt sig för att stoppa in både prestanda och fler funktioner i magnesiumhuset på X-T2.

Tydligast märks detta på möjligheten att filma i 4K i UHD-upplösning med 30 bilder per sekund. Själva CMOS-sensorn har också fått en uppgradering jämfört med den tidigare X-T1 och har nu 24,3 megapixel. Detta är samma sensor som sitter i Fujifilms toppmodell X-Pro2, som lanserades tidigare i år.

X-T2 har även samma processor som X-Pro2, något som enligt Fujifilm ger en mycket hög skärpa. Fujifilm X-T2 kan ta 8,0 bilder per sekund, och den elektroniska sökaren uppdaterar med 100 bilder per sekund, att jämföra med 54 i tidigare X-T1. Kameran har även två fack för SD-kort samt inbyggt wifi, som kan användas till att styra X-T2 trådlöst från en smartphone eller surfplatta via appen Fujifilm Camera Remote.

Fujifilm X-T2 kamera

Fujifilm X-T2 har vinklingsbar skärm på baksidan. Autofokussystemet har förbättrats i grunden och har nu många fler fokuspunkter än tidigare. Nu har systemet 91 punkter, av vilka 49 i centrum är fasdetekterande för att göra fokuseringen så snabb och precis som möjligt. Fokuspunkterna täcker största delen av sökarbilden och kan användas automatiskt eller manuellt. Vid behov av ännu större exakthet kan man öka antalet fokuspunkter till upp till 325 punkter totalt.

Fujifilm X-T2 ska nå butikshyllorna i september och priset hamnar på 17000 kronor för bara kamerahuset. Vill man dessutom ha ett paketobjektiv 18-55mm och F2.8, får man betala totalt 20000 kronor.

Läs mer om Fujifilm X-T2 här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av