Exklusiva kameror

För dig som har allt: Vi har testat sju exklusiva kameror som både är kompakta och har en sensor som mäter minst 17,3 x 13,0 mm.

5 april 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om de exklusiva kamerorna.

Det förut så kalla ingenmanslandet mellan spegelreflex- och kompaktkameror har i dag erövrats av nya kameramodeller som är späckade med spännande funktioner, gedigen fotoglädje och stora bildsensorer, som lyfter bildkvaliteten till hittills aldrig skådade höjder.

I flera år fanns det en djup och oöverbryggbar klyfta mellan spegelreflexerna och kompaktkamerorna. Även bland fotografer rådde stor oenighet mellan dem som bekände sig till spegelreflexkamerans råstyrka och utmärkta bildkvalitet, och dem som knäppte semesterbilder med sin lilla eleganta fickkamera. Mellan dessa två kameratyper fanns också ett stort behov av en kamera som kunde förena spegelreflexens bildkvalitet och professionella prestanda med kompaktkamerans mindre mått och ständigt nyskapande funktioner.

Därför ska du ha en kamera med stor bildsensor:

En kompakt kamera i t.ex. Micro Four Thirds-format har ingen spegel. Därför kan kameran byggas mycket mindre än en spegelreflexkamera. Bildkvaliteten är hög tack vare den stora sensorn.

Genom att välja en modell med ett fast, ljusstarkt och professionellt objektiv, t.ex. Fujifilm Finepix X100, säkrar man att bilden blir skarp ända ut i hörnen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av