Canon satsar för fullt på service inför OS

Över 70 tekniker kommer att finnas på plats vid OS i Rio, så det lär inte vara krånglande utrustning som hindrar fotograferna från att prestera.

4 augusti 2016

Flera av de stora bildbyråerna har redan tillkännagett att de i stor utsträckning använder utrustning från Canon när de ska täcka OS i Rio.

Därför skickar Canon en armada av tekniker och utrustning till Rio, så att man kan åtgärda fel på utrustningen, samtidigt som de oturliga Canon-användarna kan låna utrustning medan reparationerna pågår. Dessutom kan fotograferna låna utrustning för särskilda ändamål. Canon skickar över 70 tekniker till Brasilien tillsammans med en container fylld med objektiv och kameror.

I vanliga fall förknippar man sportfotografering med användning av zoomobjektiv av den riktigt stora sorten, men exempelvis bildbyrån Getty Images använder även en fjärrstyrd Canon EOS-1D X Mark II spegelreflexkamera med ett EF 11-24mm F4.0-objektiv för att ta bilder av den action som sker under vattnet.

Canon har med sig över 1600 objektiv till OS, som fotografer kan få låna

Tekniken kommer också att sätta sin prägel på rapporteringen från spelen. En spegelreflexkamera av proffstyp kan t.ex. ta 14 råbilder i sekunden i omkring 12 sekunder utan att få problem med lagringen. Detta betyder att fotografen kan fotografera hela 100-metersloppet genom att bara hålla ner utlösaren medan det pågår.

Fotografen Jeff Cable har tagit en rad häftiga bilder bakom kulisserna från maskinrummet i Canons servicesatsning, som du kan se här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av