Nikon KeyMission 170/80

Tuffa actionkameror från Nikon

De nya actionkamerorna Nikon KeyMission 170 och KeyMission 80 tål både vatten och hårda tag.

20 september 2016

Tidigare i år lanserade Nikon actionkameran KeyMission 360 som kan filma i 360 grader, och på Photokina i Köln har tillverkaren nu presenterat två nya actionmodeller, KeyMission 170 och KeyMission 80.

Nikon KeyMission 170 är en mer traditionell actionkamera som tar bilder och filmar med en bildvinkel på 170 grader. Den överlever ett fall på två meter och är vattentät ner till tio meters djup. Dessutom klarar den ner till tio minusgrader.

Nikon KeyMission 170

Kameran filmar med 4K-upplösning, och wifi samt Bluetooth är inbyggda så att man kan överföra bilder till mobilen via Nikons SnapBridge-teknik. Kameran har en lcd-skärm på 1,5 tum, och upplösningen är 8,3 megapixel.

Redo för selfies

Nikon KeyMission 80 är en tunn kamera som lätt kan monteras på exempelvis väskans axelrem, där den är lätt tillgänglig. Upplösningen är 12,3 megapixel, och på baksidan finns en selfie-kamera på 4,9 megapixel samt en lcd-skärm på 1,75 tum.

Nikon KeyMission 80

KeyMission 80 har bland annat ett panoramaprogram och filmar i Full HD. Den är vattentät ner till en meters djup, tål minusgrader och fall från 1,5 meters höjd. Liksom de andra KeyMIssion-kamerorna har den SnapBridge för bildöverföring till mobilen.

> Läs alla nyheterna från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av