Sony DSC-RX0
© Sony

Sony lanserar ny actionkamera med stor sensor

Sony ger sig in i GoPro-klassen med den kompakta- och vattentäta kameran DSC-RX0 som dessutom har en extra stor sensor.

31 augusti 2017 av Poul Siersbæk

Om man har varit på jakt efter en Sony-kamera som tål vatten och andra strapatser har man länge letat förgäves. Men med kameran DSC-RX0 har Sony gjort en storstilad entré i klassen.

Sony DSC-RX0

Kameran har en största möjliga ljuskänslighet på ISO 12 800.

© Sony

Kameran är inte en konventionell kompaktkamera, men utan Sonys variant på en kompetent actionkamera som klarar lite av varje. Man kan t.ex. ta med den tio meter under vattenytan, och så klarar den fall från två meters höjd. Samtidigt har Sony försett kameran med en stor 1"-sensor, vilket övertrumfar konkurrenterna som GoPro och Garmin. 

Kameran har fått namnet RX, och det betyder att RX0 hamnar i samma kompetenta serie av kameror som RX1, RX10 och RX100.

Sony DSC-RX0

DSC-RX0 har en skärm på 1,5 tum.

© Sony

Klarar höga hastigheter

Sony DSC-RX0 har som sagt en stor 1"-sensor, och upplösningen är på 15,3 megapixel. Objektivet är ett ZEISS® TessarT* 24mm F4.0 med fast brännvidd. Kamerans kortaste slutartid är på 1/32 000 sekund, och man kan fotografera serier på 16 bilder i sekunden.

Kameran kan fotografera i både jpeg och råformat, och på videosidan klarar RX0 okomprimerad 4K. Man styr fokus via MF Assist och fokus-peaking. 

Man kan kontrollera upp till fem RX0-kameraer på trådlös väg via Sony PlayMemories Mobile-appen på mobilen. Kameran är 5,9 x 4,1 x 3,0 cm och väger 110 gram. Sony DSC-RX0 kommer att kosta 8700 kronor. 

Du kan läsa mer om kameran här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av