lilla nya actionkameran Olympus TOUGH TG-Tracker

Roligare klipp från ny actionkamera

Olympus är klara med den lilla nya actionkameran TOUGH TG-Tracker som klarar tuffa tag och sparar en massa information om förhållandena under inspelningen.

24 maj 2016

Olympus serie av robusta TOUGH-kameror har funnits på marknaden i tio år, och nu är en ny modell på ingång som ska ta upp kampen mot övriga små actionkameror.

Nya TOUGH TG-Tracker är utformad som en konventionell videokamera och ger en alldeles ny upplevelse när man tittar på bilder och videoklipp.

Kameran har nämligen utrustats med hela fem sensorer som registrerar höjd och djup, temperatur, acceleration, riktning samt koordinater. Därmed kan man få en väldigt exakt uppfattning om hur det har gått till under inspelningarna.

Via gratisappen Olympus Image Track kan man visa bilder och videoklipp på sin smarttelefon och även se information om djup, position och liknande. Man kan dessutom visa rutten under en videoinspelning samt höjdskillnaderna.

Bra vidvinkel

TOUGH TG-Tracker är också redo för häftig action. Den är stötsäker för fall från upp till 2,1 meter, vattentät ner till 30 meter, frostsäker ner till 10 minusgrader och dammtät. Dessutom klarar den tryck på upp till 100 kilo.

Video spelas in i 4K, och under inspelningarna använder kameran sig av sin bildstabilisering som går i fem axlar.

TOUGH TG-Tracker har en ultravidvinkel som motsvarar 14 mm med en ljusstyrka på F2.0. Ovanför objektivet sitter en LED-lampa som kan ge ljus vid inspelning och fotografering under vattnet.

Kameran kommer ut till försäljning i juli och förmodas kosta ungefär 3700 kronor. Dessutom kan man köpa extra tillbehör för montering och liknande. Nedan kan du se en video som Olympus i USA har gjort om kameran.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av