Robusta semesterkameror

För ett par tusen kronor kan du få det perfekta komplementet till din spegelreflex om du ska ta bilder under extrema förhållanden under semestern. här testar vi de åtta mest spännande modellerna på marknaden just nu.

11 juni 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om kompaktkamerorna.

Kamerorna i det här testet är små, lätta och mycket lätta att sköta. Och tjockleken håller sig omkring 2,5 centimeter. Det innebär att man lätt kan ha den med sig på stranden och bada med den på dagen, och när solen går ner och man drar in till stan, kan man enkelt få plats med den i fickan. Det är praktiskt och ger en allsidighet och motivmöjligheter som man inte får med någon annan typ av kamera.

De robusta kompaktkamerorna vänder sig speciellt till dem som för ett aktivt utomhusliv och vill ha en kamera som kan ta bilder även under svåra förhållanden. De tuffa kamerorna är dock också ytterst lämpliga för entusiasten som komplement till en bra spegelreflex- eller systemkamerautrustning.

Prismässigt är kamerorna absolut ett alternativ. Man får dock leva med att bildkvaliteten för samtliga kameror i testet ligger på nivå med vanliga kompaktkameror.

Med det sagt har kamerorna vi testar här också betydande fördelar jämfört med ett undervattenshus. Man kan fota under vattnet ena stunden, för att i nästa fota på själva stranden utan att först behöva ta ut kameran ur ett undervattenshus och utan att behöva bekymra sig om vattenstänk eller sand.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av