Ricoh Theta SC ger video i 360 grader till lågpris

Ricoh lanserar ny 360-graderskamera

Ricoh gör nu så att du kan spela in video i 360 grader till lågpris. Kameran passar perfekt för att ta med sig på semestern eller använda på expeditioner, t.ex. i bergen.

17 oktober 2016

360-graderskameror är fortfarande en av nutidens hetaste kameratrend, och både Facebook och YouTube stödjer också video och stillbilder i 360 grader. Därmed kan man faktiskt använda tekniken till något som alla kan få glädje av.

Kameratillverkaren Ricoh har sedan tidigare modellen Theta S, men nu lanserar de även den billigare kameran Theta SC.

Trots det lägre priset sägs Theta SC ge exakt samma bildkvalitet, i och med att den har samma objektiv och sensor som Theta S. Däremot får man nöja sig med att inspelningarna bara är på 5 minuter i stället för 25, och så har den nya kameran inte någon LiveStream-funktion.

I gengäld är det superenkelt att föra över videoklippen till en mobil eller surfplatta, och det går även väldigt smidigt att ladda upp dem till Facebook eller YouTube.

Ricoh Theta SC ger hög kvalitet

Ricoh Theta SC ger 360-gradersbilder i en upplösning på 14 megapixel och 360-gradersvideo i Full HD med 30 bilder i sekunden. Kameran har 8,0 gigabyte inbyggt minne, och man kan använda självutlösare eller intervallfotografering om man vill göra timelapse-filmer.

Theta SC finns i färgerna vitt, blått, beige och rosa. Kameran kommer ut i butikerna under november 2016 till ett rekommenderat pris på 2890 kronor.

Om du hellre vill köpa den större modellen, Theta S, kostar den 3690 kronor.

> Läs också recensionen av Ricoh THETA S i Prylguiden: Superenkelt i 360 grader

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av