Kul video: Elefant försöker äta GoPro-kamera

Med en liten GoPro-kamera kan man komma nära djuren, men i den här videon håller det på att gå snett. En nyfiken elefant beslutar sig nämligen för att smaka på kameran.

8 mars 2016

Man kan få unika klipp när man sätter en liten videokamera i närheten av vilda djur i naturen. Det är den här videon ett bra exempel på.

Blott 14-åriga Orlando Getty, som är den yngsta vinnaren någonsin av GoPro Awards, ställde en GoPro-kamera på en stig i östra Sydafrika, där han visste att elefanterna skulle komma förbi.

Hård pärs för kameran

I videon kan man se elefantflocken passera förbi, men ett av djuren blir nyfiken på den lilla manicken och sparkar först till kameran. Sedan lyfter elefanten upp kameran och stoppar den i munnen.

Elefanten tuggar lite på utrustningen medan den fortsätter utmed stigen. Lyckligtvis inser den att kameran inte är ätbar och spottar ut den så att den blir liggande i dammet.

Kameran överlever den något oömma behandlingen och filmar hela skeendet. Därmed har Orlando Getty kunnat dela den unika inspelningen med oss andra. Du kan se klippet nedan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av