Koreaner utmanar Gopro

Koreanska Isaw är klara med en avancerad actionkamera som tar upp kampen med amerikanska GoPro.

5 juli 2013

Vid första ögonkastet kan det vara svårt att se skillnad mellan den nya actionkameran Extreme från koreanska Isaw och GoPro Hero-modellerna som ohotat dominerar marknaden för actionkameror. Kamerahuset är litet och kompakt och har likadana knappar som dem man ser på GoPro. Detsamma gäller det medföljande undervattenshuset. En viktig skillnad är dock att Isaw har en inbyggd lcd-skärm på 2,0 tum, så att man kan följa med i inspelningarna.

Kameran har en Exmor-sensor från Sony med en upplösning på 12,0 megapixel. Objektivet täcker ett vidvinkelområde på 152 grader, och det består av sex linselement. Ljusstyrkan är F2.4, så man kan spela in i svagt ljus. Dessutom har kameran inbyggda funktioner för time lapse, stillbilder och video.

Isaw Extreme spelar in video i Full HD med 60 bilder per sekund, och den har inbyggt wi-fi, så man kan styra kameran via en smarttelefon eller en surfplatta. Det vattentäta undervattenshuset klarar trycket ner till 60 meters djup, och kameran har en speciell inställning för undervattensfoto för att åstadkomma korrekt färgåtergivning. Batteriet sägs klara 120 minuters videoinspelning. Priset för Isaw Extreme är 3490 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av