GoPro intar Hollywood

Man har inte bara använt dyr filmutrustning vid inspelningen av den nya filmen The Martian, där en astronaut lämnas kvar på Mars.

7 oktober 2015

En grupp astronauter håller på att samla in jordprover på Mars när de träffas av en våldsam storm. Gruppen lämnar planeten i sista stund – dock utan kollegan Mark Watney, som verkar ha omkommit. Han vaknar dock upp och upptäcker att han har lämnats kvar ensam på Mars, och nu måste han försöka överleva och få kontakt med Jorden.

Detta är historien i den nya filmen The Martian som kommer till biograferna i dagarna. Regissören bakom filmen är Ridley Scott som bland annat har gjort Alien, Blade Runner, Black Hawk Down och Gladiator, och i The Martian har man inte bara använt dyr filmutrustning av Hollywood-typ, utan även billiga GoPro-kameror för inspelningarna.

I början användes de små kamerorna som rekvisita som till exempel satt på astronauternas rymddräkter, men när Ridley Scott såg några av inspelningarna från kamerorna slog det honom att de gav helt nya möjligheter.

I ett pressmeddelande från GoPro säger Ridley Scott: ”Vi har använt GoPro-kameror i flera av de stora scenerna i The Martian. Det gav oss bättre möjlighet att fånga de intensiva ögonblicken och spänningen, men gjorde också att vi kunde komma ännu närmare rollfigurerna.”

Det är Matt Damon som spelar huvudrollen i den nya filmen, och actionkamerorna användes bland annat när han spelade in videologgar från Mars.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av