Taylor Swift från GrammyCam

GoPro i Grammystatyetten – galet eller genialt?

Med en GoPro-kamera inbyggd i Grammystatyetten kunde tittare följa med live på nätet när alla artister tog emot sina priser.

16 februari 2016

När Grammygalan i går sändes för 56:e gången, hade GoPro ett finger med i spelet i bilderna som visades i direktsändning. Inne i statyetterna som artisterna tog emot på scenen satt det nämligen en kamera som direktsände en GrammyCam-feed live till hela världen.

Men den så omtalade GrammyCam fick blandade omdömen i sociala medier, eftersom bilderna de kablade ut var mer löjliga än snygga. De kan inte ha ägnat mycket tanke åt hur artisterna oftast håller i statyetten när de har tagit emot den. Det resulterade hur som helst i en massa klipp av kändisar sedda underifrån – med utsikt över magar, byster, näsborrar och tak.

My guess for weirdest decision tonight? This #Grammycam that is going to get a lot of hip and up-the-nose camera angles. #Grammys

— David Friend (@dj_friend) February 16, 2016

Speciellt Taylor Swifts video fick kommentarer, för när man äntligen kunde se henne i bild var det den amerikanska sångerskans byst som var i fokus. Det var många påpekade att ingen egentligen vill bli filmad nedifrån...

Who really needs to see up Taylor Swift's nose? No one does. Cameras in Grammy awards is creepy as hell. https://t.co/pMU0DTq5uC #GRAMMYCam

— Charlotte (@lottie_knowles) February 11, 2016

Här är ett annat exempel med rapparen Kendrick Lamar sedd från GrammyCam:

Och här får vi närkontakt med musikproducenten David Audés högerhand:

Trots att GrammyCam visades live hela kvällen har tittarnas videoklipp kontinuerligt plockats bort från nätet, så att det nu i stort sett endast är möjligt att hitta Grammyakademins egna versioner. Frågan är om det är artisterna själva eller folket bakom GrammyCam som inte vill att videoklippen ska ligga ute på nätet.

Om idén gjorde succé på Grammygalan var tanken att den skulle användas i andra priser också, till exempel Oscarstatyetten. Vad tycker du?

Hör GoPro hemma i en Oscarstatyett? Är GrammyCam genialt eller bara galet? Säg vad du tycker på Facebook.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av