DJI Osmo Action

 DJI Osmo Action är vattentät ner till 11 meter.

© DJI

DJI Osmo Action utmanar GoPro

Med sin nya actionkamera DJI Osmo Action vill DJI hänga med i vattnet, på cykeln och på andra actionfyllda aktiviteter. Och den nya actionkameran har en funktion som GoPro inte har.

15 maj 2019 av Kristoffer Engbo

GoPro har länge varit kungen av actionkameror, en produktkategori som det amerikanska företaget närmast uppfann på egen hand. Men nu går en annan bjässe in i samma nisch.

Det är kinesiska DJI som nu har lanserat DJI Osmo Action, en renodlad actionkamera som till stora delar liknar GoPros modeller. Men det finns en markant skillnad i utseendet.

Två skärmar på DJI Osmo Action

DJI Osmo Action har nämligen två lcd-skärmar. Den ena täcker hela baksidan och den andra sitter på fronten, så att du kan se vad som kommer med på bilden när du riktar kameran mot dig själv.


DJI Osmo Action

DJI Osmo Action tar bilder på 12 megapixel och filmar i 4K.

© DJI

Kameran filmar i 4K och har en avancerad elektronisk bildstabilisering som säkerställer stadiga bilder även om actionkameran är monterad på exempelvis en motocrosscykel.

DJI Osmo Action

Den lilla skärmen på framsidan av DJI Osmo Action är på 1,4 tum.

© Dji

2016 försökte GoPro tränga sig in på DJI:s domäner med drönaren GoPro Karma, men det gick inte alls bra. Drönarna började ramla ner när man flög med dem, och senare lämnade GoPro drönarmarknaden.

DJI Osmo Action finns att köpa för 3999 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av