Nyheter från GoPro

3 vassa GoPro-nyheter

Kameran som på allvar inledde den stora vågen av actionkameror är äntligen tillbaka i en ny version. Medan konkurrenterna har knappat in har GoPro inte lanserat något nytt sedan Hero 4 kom ut 2014.

20 september 2016

Men i dag är det andra bullar, för GoPro har precis presenterat den nya HERO5 Black. Det sker för övrigt samtidigt som två andra spännande GoPro-nyheter, nämligen nya HERO5 Session som bygger vidare på den tidigare HERO4 Session samt KARMA som är GoPros första drönare.

Ny tjänst för prenumeranter

HERO5 Black och HERO5 Session har mycket teknik gemensam, bland annat 4K-videoinspelning med högst 30 bilder i sekunden, vattentäthet ner till 10 meter utan något extra hus, röststyrning på sju språk, och inte minst åtkomst till GoPros nya Plus-tjänst.

Plus är GoPros nya prenumeranttjänst där man för 4,99 dollar i månaden får trådlös backup av sina filer, 20 procents rabatt på hållare och andra GoPro-tillbehör samt åtkomst till ett stort musikarkiv som man kan använda i sina videor.

Stora skillnader

Det finns dock även ett och annat som skiljer HERO5 Black från HERO5 Session. HERO5 Black har en lcd-pekskärm på två tum och inbyggd gps, och så tar den stillbilder i 12 megapixel samt råformat.

I den mindre och billigare Session får man 10 megapixel, ingen skärm, ingen gps och inget råformat. Å andra sidan är Session billigare; i Sverige kommer HERO5 Black att kosta 4 299 kronor, medan Session får ett pris på 3 249 kronor. De släpps för försäljning den 2 oktober.

Den nye drönaren, GoPro KARMA, kommer i handeln den 23 oktober, och den kan köpas utan kamera för 8 699 kronor, eller inklusive en HERO5 Black för 11 799 kronor.

> Läs alla nyheterna från Photokina här: Photokina: Få de senaste nyheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av