6 av de fulaste kamerorna någonsin

Man ska inte vara elak, men när kamerorna är så ohyggligt fula som dessa kan det vara svårt att låta bli.

Då och då ser man kameror som får en att undra vad designern egentligen rökte innan hen gick till jobbet. Under åren har det förekommit så pass hemska exempel att det är svårt att föreställa sig vem det är som har sagt: ”Jajamensan, vi kör med den bajsbruna jättelådan.”

Vi har hittat sex av kameravärldens värsta stolpskott.

6.

Man riktigt ser en arketypisk direktör från nittiotalet framför sig: ”Det här blir urcoolt om vi bara sätter på Ferraris logga och färger, eller hur?” Svaret är nej. Och som lök på laxen blev Hasselblad H4D-40 Ferrari Edition, som underligt nog är från 2010, ungefär 10 000 dollar dyrare efter att man hade satt dit den stegrande hästen.

5.

Casio QV-2900UX från 2010 bygger på principen om massor av plast och en roterande zoom som vägen till evigt liv. Eller?

4.

I dag är Apple kända för sin snyggt strömlinjeformade design. Det hade man dock inte kunnat ana när man såg Apple QuickTake 200 i 1996. Den tjusigt armégröna färgen och det överdimensionerade greppet var överraskande nog inget som Apple valde att fortsätta med.

3.

Ännu en pionjär på det digitala området var Kodak DC40 från 1995. Synd bara att den mest ser ut som en diabildsprojektor. Det var kanske därför det slutade så illa för Kodak?

2.

Det ser ut som att en billig skobutik har kräkts upp sitt innehåll över Pentax K-r Bonnie Pink. Kamerans läckra yttre designades av den japanska sångerskan Bonnie Pink. Hon ska nog hålla sig till att sjunga i fortsättningen.

1.

Robotgräsklippare, Tamagotchi eller kamera? Svårt att säga, men det var så Fujifilm Q1 såg ut 2003. Den vägde bara 108 gram, och när det begav sig löd DPreviews omdöme att den hade ”kurvor på alla de rätta ställena”. Nåja, smaken ändras väl med åldern.

Baksidan var för övrigt också rykande het:

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av