5 anledningar till att köpa en Fujifilm X-Pro2

Fujifilms hett efterlängtade flaggskepp ligger prismässigt på samma nivå som en spegelreflex i den lägre änden av proffsklassen. Här kan du se vad som gör X-Pro2 till något utöver det vanliga.

18 januari 2016

Om du funderar på att köpa en spegellös systemkamera av det seriösare slaget kan det vara värt att titta närmare på Fujifilm X-Pro2.

Kameran erbjuder nämligen riktigt många finesser. Med ett rekommenderat pris på 17 999 kronor ligger priset för flaggskeppet inte långt ifrån en Nikon D750.

Här går vi igenom de viktigaste detaljerna i den spännande kameran:

1. Fokus

Fujifilm X-Pro2 har hela 273 fokuspunkter, varav 77 är fasdetekterande. Föregångaren X-Pro1 hade bara 49. De övriga punkterna är kontrastdetekterande. En ny joystick på kamerans baksida gör det blixtsnabbt att växla fokusområde.

2. slutartider

Kameran möjliggör slutartider med en hastighet på 1/32 000 sekund, och den kan ta 8,0 bilder i sekunden vid serieexponering, vilket är intressant för actionfotografer.

3. Digital sökar

Avancerad hybridsökare som förenar det bästa från både optiska och digitala sökare. Den digitala sökaren har en upplösning på hela 2,36 miljoner punkter. En smart funktion gör det möjligt att de ett förstorat utsnitt av bilden i ett hörn av sökarbilden. Förstoringen är upp till 6x.

4. Bildsensor

Ny bildsensor med en upplösning på 24,3 megapixel. Sensorn är som sedvanligt när det gäller Fujifilm av typen X-Trans. I den här versionen heter den CMOS III.

5. vädertätad

Kameran är vädertätad, så att den klarar sig i dåligt väder. Själva kamerahuset har byggts i robust aluminium med magnesiumlegering.

Som en extra bonus har Fujifilm nyligen lanserat en blixt som matchar X-Pro2 när det gäller specifikationerna.

Det är blixten EF-X500 som i likhet med X-Pro2 är vädertätad. Blixten har ett ledtal på 50 och stöder slutartider ner till 1/8000 sekund. Zoomområdet går från 24 mm till 105 mm, men kan även användas på 20 mm vidvinkel. Huvudet kan både vridas och vinklas.

Det har ännu inte angetts något pris för Fujifilm EF-X500.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av