360 grader med en enda tryckning

Det finns många vägar till fina panoramabilder, men med Tamaggo kan det inte bli enklare. Det lilla fotografiska ägget är en teknisk revolution, som med en enda knapptryckning fångar världen i 360 grader.

18 januari 2012

Det kanadensiska företaget Tamaggo, som namnmässigt är inspirerat av de små elektroniska husdjuren Tamagotchi, har utvecklat ett litet vidunder som bjuder på en banbrytande fototeknik. Tamaggo är nämligen den första fotografiska enhet som har en inbyggd panamorf optik och programvara som gör det möjligt att ta en bild i 360 grader med en enda klickning. Resultatet blir en högupplöst bild som man utan problem kan navigera i och där man kan zooma in detaljer.

Den fiffiga kameran har fyra inställningar: Himmel 360, Jord 360, horisontellt panorama och vertialt dito. Tamaggo är dessutom den första enheten med positionssensorer som kan registrera om man vill göra ett panorama på 360 grader eller om man vill göra ett horisontellt eller vertikalt panorama.

Kameran bjuder på en upplösning på 14,0 megapixel och en tryckkänslig skärm på 2,0 tum. Den kan anslutas till datorn via usb, trådlöst wi-fi eller Bluetooth. Tamaggo väger bara 190 gram och mäter 9,2 x 5,6  x 6,1 cm. Panoramakameran beräknas finnas i butik under andra kvartalet i år, och priset lär hamna under 200 dollar, vilket motsvarar ca 1 250 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av