Bär dina bilder utanpå kläderna

Svenskt företag vill nåla upp dina bilder

En ny uppfinning har stark medvind på Kickstarter just nu. Målsättningen är att du nästa år kan visa bilder på din tröja.

Om det nystartade svenska företaget Pins Collective får välja, ska vi börja bära våra digitala bilder på kläderna. Projektet innebär nämligen att de ska lansera världens första digitala badge.

Tanken är att du med hjälp av den tillhörande appen ska kunna ändra utseende på badgen så att du kan dela dina bilder eller teckningar med omvärlden direkt från dina kläder.

Internet backar upp

Visionen bakom produkten, som Pins Collective förväntar sig att lansera nästa år, är att ta fram en produkt som alla kan tänka sig att använda. Därför föll valet på den digitala lösningen som användaren styr från sin smarttelefon.

Pin Collectives nya badge utgår ifrån en rund bakgrundsbelyst lcd-skärm på 1,34 tum som kontrolleras av företagets egen app. Man laddar batteriet med hjälp av Micro-usb, och det ger 75 timmars användning för en stillbild och 2,5 timmar vid filmvisning.

Pin Collectives kampanj på Kickstarter påbörjades den 1 mars, och har redan genererat nästan 55 000 dollar av de 75 000 dollar som Pins Collective har satt som mål. Ambitionen är att världens första digitale badge ska kunna köpas i februari 2017.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av