Ny Ipad med enastående upplösning

Med Apples nya pekdator kan du nu se fler detaljer i bilderna än på datorskärmen.

8 mars 2012

Apple har skapat den perfekta partnern för fotoentusiasten som vill kunna visa sina bilder på ett optimalt sätt. Den nya Ipaden bjuder nämligen på markant högre detaljrikedom, då upplösningen har ökat från 1 024 x 768 pixel till hela 2 048 x 1 536 pixel. Detta skickar in såväl din datorskärm som Full HD-plattskärmar i skamvrån.

Nya Ipad har samma skärmstorlek på 9,7 tum, och för att de många pixlarna på skärmen ska uppdateras tillräckligt snabbt har processorn uppdaterats till en A5X-version med extra grafikkrafter. Även kameran har förbättrats betydligt jämfört med föregångaren. Nu har den fått en upplösning på 5,0 megapixel mot tidigare 0,7 megapixel, och optiken har ärvts från Iphone 4S, så det finns t.ex. en stor bländare på F2.4. Kameran kan givetvis spela in video i Full HD.

Nyheten stöder också det blixtsnabba mobilnätet 4G, så att man kan komma ut på nätet utan hastighetsgränser när man är ute och plåtar. Denna funktion finns dock bara i de dyrare versionerna. En extra godbit är att man nu kan ladda ner Apples bildbehandlingsprogram Iphoto som en app. Den finns också till Iphone men funkar mycket bättre med den nya Ipaden och dess skyhöga upplösning.

Du kan läsa mer här. Priserna är desamma som för den förra versionen, så de börjar på 3 595 kronor för en Ipad med 16 gigabyte lagringskapacitet. De börjar säljas i Sverige den 23 mars.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av