Spara pengar på batterier

Det är av yttersta vikt att man alltid kan lita på sina kamerabatterier. Därför har DIGITAL FOTO för alla undersökt den oöverskådliga marknaden för att ta reda på om tredjepartstillverkarna kan matcha kameratillverkarnas egna.

4 juni 2012

Kameratillverkarna levererar fiffigt nog alltid ett batteri tillsammans med den nyinköpta kameran. Men det kan uppstå situationer då man behöver en extra strömkälla, t.ex. om man är på fotosafari i ödemarken eller bara tar väldigt många bilder på sina semestrar. Det kan också hända att man vill ha ett batteri som håller längre. Oavsett vilket är det alltid en god idé att ha minst ett extra batteri med sig. När man har insett det och väl står i butiken är det några faktorer man måste ta ställning till. För det första ska man bedöma om det spelar någon roll ifall ett batteri är på t.ex. 1?500 mAh. Dessutom har de flesta kameramärken olika slags batterier i olika modeller, så förvirringen blir snabbt stor.

Vidare är batterimarknaden fylld med produkter från både kameratillverkarna och en lång rad tredjepartsfabrikanter, där de sistnämnda levererar batterier som är betydligt billigare än originalen. Vissa är kanske till och med dåliga piratkopior. Så vad gör man nu som vanlig konsument? Kan man ta de billiga batterierna utan risk, eller ska man hålla sig till kameratillverkarnas egna varor, som i deras ögon är bättre?

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av