Häftig Ultra HD-skärm

Dell är klara med en ny skärm för fotoentusiasten med den häftiga upplösningen på 3840 x 2160 pixlar. UP2414Q lockar även med en stor färgrymd för pengar som många faktiskt har råd med.

18 december 2013

Det har hittills kostat nästan 30 000 kronor att få dra nytta av riktig Ultra HD-upplösning på datorskärmen, men nu kommer Dell med ett billigare alternativ som till och med bjuder på extra godis för fotoentusiasten.

Skärmen Dell Ultrasharp UP2414Q är på 24 tum och har upplösningen 3840 x 2160 pixlar. Det finns ännu mer att se fram emot för den kräsna fotoentusiasten, för skärmens Premiercolor täcker 99 procent av färgrymden AdobeRGB, så du får speciellt extra många gröna nyanser än vanligt, och så är den kalibrerad redan från fabriken. Färgrymden sRGB täcks helt och hållet, och färgerna återges med en precision på 10-bitarsfärger.

Detaljgraden är på hela 185 pixlar per tum, och i och med att upplösningen därmed är fyra gånger högre än vanligt för en skärm på 24 tum kan man nu glädja sig över en detaljrikedom som tidigare bara kunde åstadkommas genom att skriva ut bilderna. Det rekommenderade priset kommer att vara 13 300 kronor när skärmen snart börjar säljas på Dells svenska webbplats.

Hitta mer information om Ultra HD

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av