KD-84X9005

Enastående upplösning på enorm Sony-teve

Framtidens filmer och videor kommer att visas i den höga 4K-upplösningen, och Sony är redan redo för dem som måste vara med från början. Skärmen KD-84X9005 är på hela 84 tum - och priset är lika gigantiskt.

3 september 2012

Filmbranschen är i full gång med att byta till att spela in i 4K-upplösning på hela 3 840 x 2 160 pixel, som ger fyra gånger så många detaljer som Full HD. Det är i första hand avsett för bioduken, men man kan också få glädje av de många detaljerna hemma, om man investerar i Sonys nya toppmodell KD-84X9005.

Det rör sig om en jättestor plattskärm på 84 tum som återger filmer, videor och stillbilder i 4K. En speciell X-Reality-bildgenerator med teknikerna Image Pattern Analysis och Reality Creation ska optimera innehållet för att visas perfekt i den höga upplösningen.

Det finns givetvis 3D, som också kan avnjutas ur trånga vinklar så att man kan vara flera som avnjuter härligheten samtidigt. Ljudet har inte heller glömts bort; det finns tio inbyggda högtalare som återger ett 5.1-surroundljud. Du kan läsa mer här.

Priset ligger på 25 000 – i euro, märk väl! Det motsvarar mer än 200 000 svenska kronor, men eftersom toppmodellen släpps på marknaden först i december har man ju ett tag på sig att spara...

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av