Blås upp dina bilder på en riktigt stor skärm

Tack vare inbyggda datorer funkar teveapparaterna inte längre bara till nyheter och film, utan ger dig lika enkelt tillgång till dina bästa bilder som till SVT1. Här optimerar vi bilderna och skärmen och visar hur du visar dina bilder på teve.

13 juni 2013

Bilder blir bäst i stort format, och på en 40-tumsteve blir en bild nästan fyra gånger större än på en A3-utskrift. Därför är dumburken perfekt för att visa upp dina bilder. Upplösningen hos en modern teve med Full HD är så hög att det syns massor av detaljer, och de flesta nyare teveapparater är i dag smartteve som innehåller in liten dator och kan ansluta till både hemmanätverket och internet, vilket gör det lätt att få tillgång till dina bilder.

Du kan givetvis visa upp dina bilder genom att ansluta kameran till teven via en HDMI-kabel, men det är en oelegant lösning, och du kan i regel inte växla bild med fjärrkontrollen, utan måste hålla kameran i händerna. I stället bör du utnyttja de smarta funktioner som är inbyggda i teven. Många stöder DLNA-standarden, så att du via nätverket kan hämta bilder från datorn utan att ansluta kablar varje gång.

Och via appar till smarttelefoner eller pekdatorer kan du skicka bilder trådlöst till teven via DLNA.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av