Sätt Canon på din Sony

Ge objektiven nytt liv på en främmande systemkamera

24 januari 2012

Om du har en samling Canon-objektiv men blivit förälskad i tanken på att äga en spegellös systemkamera, kan denna nyhet hjälpa dig att få det bästa av bägge världar. Företagen Conurus och Metabones har nämligen tagit fram en adapter som gör att man kan använda Canon-objektiv på en Sony NEX-systemkamera.

Den heter Canon EF Lens to Sony NEX Smart Adapter och gör att kameran kan styra objektivets bländaröppning så att den automatiska exponeringen fungerar med exempelvis bländarprioriterande och slutartidsprioriterande program. Dessutom fungerar även objektivets bildstabilisering, och adaptern har stöd för objektiv med både EF- och EF-S-fattning. Man måste dock fokusera manuellt.

Du kan läsa mer om adaptern här, där du också kan beställaden. Priset är 399 dollar, vilket motsvarar ca 2 900 kronor. Det är inte jättebilligt, men ändå är den första produktionsserien redan slutsåld. Metabones är dock ingen novis på området, utan har gjort liknande adaptrar ett tag, som gör att man kan använda Nikon- och Leica-optiker till Sonys E-fattning, och de har också adaptrar för Micro Four Thirds-systemet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av