Ritplattor från Hanvon kommer nu till Sverige

Kinesiska Hanvon är en av världens största tillverkare av digitala ritplattor, och nu finns produkterna snart i svenska butiker. Toppmodellen har en inbyggd skärm på 12 tum.

21 juni 2011

Med en digital penna, eller digitizer som den ibland kallas, kan man få mycket större precision än med en mus under bildbehandlingen. Det gör det bland annat enklare att klona och frilägga bilder. Hittills har japanska Wacom varit nästan ensamma på den skandinaviska marknaden, men nu hårdnar konkurrensen.

Distributören Tura Scandinavia börjar nämligen ta hem ritplattor från Hanvon. Det rör sig om sex modeller, till både nybörjare och proffs. Den billigaste ritplattan heter 6x4 och har en rityta på 10 x 15 cm. Pennan är trådlös och tryckkänslig i 1024 nivåer, vilket innebär att ju hårdare man trycker desto tjockare blir strecket man ritar. Rollick 6x4 har ett rekommenderat pris på 699 kronor.

För den mer erfarna bildbehandlaren hittar man bland annat ArtMaster III M med en rityta på runt 15 x 23 cm. Pennan är här ännu mer exakt och tryckkänslig i hela 2048 nivåer. Priset är 2999 kronor. Om man vill ha det allra bästa får man punga ut med 8799 kronor för toppmodellen SenTIP med en yta på cirka 16 x 26 cm. Här består hela ritytan av en skärm med en upplösning på 1280 x 800 punkter, vilket innebär att man kan rita direkt ovanpå bilden.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av