Nya ritplattor från Wacom

De välkända Bamboo-ritplattorna kan nu styras trådlöst via extrautrustning

29 september 2011

Det finns många fördelar med att använda en ritplatta när man bildbehandlar. Man kan arbeta mycket mer exakt, vilket t.ex. ger noggrannare friläggningar, och det är även bekvämare att teckna med den digitala pennan snarare än att kämpa med musen i timtal.

Wacom ligger bakom några av marknadens allra bästa ritplattor, och nu är de klara med en förbättring av sin Bamboo-serie. De erbjuder fortfarande en tryckkänslighet på 1024 nivåer, men utformningen av den digitala pennan har förbättrats med ett mjukt grepp och bättre knappar. Samtidigt har det blivit enklare att t.ex. bläddra genom dokument eller webbplatser bara genom att låta dina fingrar glida över ritplattan.

Den nya versionen av Bamboo Pen & Touch för 880 kronor har fyra knappar som du kan programmera för att utföra en viss handling. Den dyrare Bamboo Fun Pen & Touch finns i två storlekar till ett pris på 980 kronor för den lilla och 1960 kronor för den stora. Beroende på storlek ingår programvara som Elements 8 eller 9 beroende på storleken samt Artrage 3. Man kan dessutom få trådlös anslutning till sin nya Bamboo-ritplatta med hjälp av extrautrustning som kostar 350 kronor. Du kan läsa mer om alla nyheterna här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av