Digitala ritbord i toppklass

Wacom har uppgarderat sina utmärkta ritplattor till den nya serien Intuos Pro, där ergonomin och de trådlösa möjligheterna har gjorts ännu bättre.

28 september 2013

Man blir snabbt trött i handen och får spänningar i armen genom att krampaktigt sitta och hålla i musen när man sitter och utför avancerad bildbehandling under längre tid. Komplicerade friläggningar eller ett större arbete med att måla i masker blir avsevärt trevligare när man använder ett digitalt ritbord, och nu frestar Wacom med nya modeller i toppklassen.

Serien Intuos Pro bygger vidare på den utmärkta föregångaren Intuos5. Själva ritplattorna har blivit tunnare, medan de programmerbara genvägstangeterna ExpressKeys har förbättrats. Med den digitala pennan Wacom Grip Pen går det att registrera tryck i 2048 nivåer, och det krävs bara ett tryck på ett enda gram för att man ska kunna sätta igång och rita.

Intuos Pro känner även av om man lutar pennan något, så att man enklare kan efterlikna verklighetens penslar. Tack vare den trådlösa anslutningen kan man jobba i upp till tio meter från datorn. De nya ritplattorna finns i storlekarna small, medium och large. De kostar mellan 1790 kronor och 3800 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av