Vi testar suveränt lyxiga objektiv

Som de första i Norden har vi fått in två mycket spännande objektiv till vårt testcenter. De kostar en förmögenhet, men bildkvaliteten är så fin att man nästan får en tår i ögonvrån.

15 september 2011

Vi har precis kommit hem från en härlig fotorunda där vi har testat två häftiga objektiv från Canon, nämligen EF 300mm F2.8 L USM IS II och EF 400mm F2.8 L USM IS II. Natur- och sportfotografer tvekar inte att sälja bilen för att få råd med dessa godbitar. Och de kostar också lika mycket som en begagnad bil, men kvaliteten är enastående.

EF 300mm är perfekt för natur och fåglar, och den har förbättrats på en rad områden jämfört med den gamla modellen. Priset ligger på drygt 60 000 kronor. Om man föredrar att fotografera sport och action kan man börja spara ihop till EF 400mm som är bäst på området, och som även har fått några riktigt fina uppgraderingar. Här ligger priset på nästan 100 000 kronor.

Men innan du rusar iväg till banken för att belåna huset, kan du läsa våra recensioner av dessa grymma lyxobjektiv i ett kommande nummer av DIGITAL FOTO för alla när vi er helt färdiga med våra tester. Och du behöver inte oroa dig – vi testar även massor av prylar för mer överkomliga priser. Medan du väntar på tidningen kan du avnjuta några av våra testbilder som tagits av den prisbelönta naturfotografen Søren Koch som var med ute i fält och testade.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av