Vem är det som lever om därhemma?

Med en Sony Alpha7R II och ett makroobjektiv har den engelska fotografen Mikael Buck tagit sig riktigt nära de små krypen i hemmet. Resultatet är en rad imponerande närbilder av de små djuren.

24 november 2015

Julen står för dörren, och snart är det dags att köpa sin julgran. Men visste du att din julgran kan hysa upp till 25 000 harmlösa insekter? De är dock inte ensamma. I normalfallet lever runt tio olika spindelarter i ditt hem. De samlever med miljontals av insekter och andra småkryp – från husspindlar till dammkvalster som man inte kan se med blotta ögat.

Den engelska fotografen Mikael Buck har med en Sony Alpha/R II skapat en serie av unika makrobilder som låter dig komma riktigt nära de små ryggradslösa djuren. De tio vanligaste typerna av insekter och spindlar som du kan hitta därhemma är: husspindel (Tegenaria species), tvestjärt (Forficula auricularia), amiralfjäril (Vanessa atalanta), guldögonslända (Chrysoperla carnea), spyfluga (Calliphora vomitoria), mal (Tineola bisselliella), sjuprickig nyckelpiga (Coccinella septempunctata), silverfisk (Lepisma saccharina), gråsugga (Oniscus asellus) och dallerspindel (Pholcus phalangioides). Här kan du se ett litet urval av Mikael Bucks fantastiska bilder.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av